Kitaplardan Alintilar

• Konbuyu başlatan Sanem
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
"Hisler söylenmemeli, hisler hissettirilmeli."

Cemal Sureyya20230306_163452.jpg

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Ötüken Güzeli - Sebebin Bendim Burhan Çay
Sevmek nasıl ilahi bir nimetse, sevgiliyi dağa taşa anlatmakta o derece kutsalmış gibi Bütün yamaçların, bütün vadilerin ve bütün ormanların en ücra yerlerine yanaklarında hareler oluşturan edanı resmediyorum. Saf güzelliğini unutmamak için aklımın mihengine vurdum... daha fazla

Burhan Çay, Sebebin Bendim

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
.. ama insan kadının içinde hayvanî içgüdüsel benlik vardır . Romantik çizgi roman karakteri değildir bu . Gerçek dişleri , sahici bir hırlayışı , büyük bir cömertliği , eşsiz bir işitme duyusu , keskin pençeleri , cömert ve kürklü göğüsleri vardır.

Clarissa P. Estes, Kurtlarla Koşan Kadınlar

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Yığının en üstündeki ağır kolayı alirken homurdandim. "Bunun içinde ne var?" "Topuklu ayakkabılarım." "Şöminenin içinde harika görünecekler."

Lauren Asher, Beklenmedik Koşullar

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Başka arzuları da vardı: en sonunda yaşamaya başladığını duyumsamak; insanı yiyip bitiren içe dönüklüğün ve huzursuzluğun son bulması; karamsarlıkla ve kendinden nefret etme duygusuyla mühtiş acılar içinde boğulmayacağı bir duygu halinin artık gelip çatması...

Alain de Botton, Romantik Hareket

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Kendi ruhumuzun derinliklerinde kaybolmaktan korkup, bir başkasının ruhuna hapsolmayı seçmekten daha berbat ne olabilir?

Alain de Botton, Romantik Hareket

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
- Cehenneme düşmüşüm gibi hissediyorum. - En azından yerini yadirgamazsin.

Lauren Asher, Beklenmedik Koşullar

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Kadınlar kendilerini öldürmek için çok daha romantik yöntemler seçer; bileklerini kesmek ya da aşırı dozda uyku ilacı almak gibi."

Paulo Coelho, Veronika Ölmek İstiyor

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Bir ölüm yürüyüşü romantik değildir oysa...

Forrest Carter, Küçük Ağaç'ın Eğitimi

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Klasik romantik edebiyat okurları, onu baştan çıkaran adam tarafından terk edilen masum kadının düştüğü çaresizliğin öyküsünü iyi bilirler. Kadının böyle bir durumda gerçeği itiraf etmemek için ne mümkünse yapması gerektiğini hepimiz anlarız. Tek başına çocuğunu doğuracaktır, ondan sonra da iki seçeneği vardır: ya çocuğunu öldürecek ya da onu terk edecektir.

Jelto Drenth, Dünyanın Kökeni: Vajina

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Bu yüzden, gene hapse giremedim. Oysa, daha önce de söylediğim gibi, tıpkı Tahsin Yücel'in romanının Peygamberi gibi, bir süre hapis yatmaya can atıyordum. Bütün eşim dostum hapse girip çıkmıştı. Beni fazlasıyla saf, fazlasıyla zararsız buluyorlar, bu yüzden adam yerine koyup içeri atmıyorlar gibi bir aşağılık kompleksine kapılmıştım. Böyle bir duygunun gülünç bir romantizm sayılacağının farkındayım elbette. Ama ben, romantik bir insan, dolayısıyla romantik bir solcu olduğumu hiçbir zaman yadsımadım. Romantizm, her nedense, sulandırılmış ucuz bir duygusallıkla özdeşleştirilerek hor görülmüştür öteden beri. Oysa ben, on dokuzuncu yüzyılın ilk yarısındaki İngiliz Romantik akımının bir uzmanı olarak geleceğin güzel günlerine inanan; kendi çağının çirkin gerçeklerine teslim olmayı reddeden; insanları, doğayı ve yaşamı coşkuyla seven şairleri tanımlamak için kullanıyorum "romantik" sözcüğünü. Bu açıdan Nâzım Hikmet tam anlamıyla romantik bir şairdir benim gözümde. Nâzım'ı ve öteki büyük romantik şairleri düşündükçe de, kendi romantizmimden değil utanmak, tam tersine gururlanıyorum. İnsanları, doğayı, yaşamı sevmeyeceksen, yaşamanın ne anlamı var ki? Birçokları, birtakım çirkin gerçeklere bağlı kalmayı, onları bir an olsun gözden kaçırmamayı bir marifet sayarlar. "Biz gerçekçiyiz" diye diye, zamanla hem kendi kişiliklerini çirkinleştirirler, hem de o çirkin gerçeklerin gittikçe daha derin kökler salmasını, giderek nerdeyse kutsallaşmasını sağlarlar. Ben o çirkin gerçeklere boyun eğmemeye kararlıyım. Bu yüzden yaşadığım sürece romantik tekmeler atıp duracağım o çirkin gerçeklere. Canları isterse, hayalperest diye küçümsesinler beni. Buna hiç bozulmam; çünkü bir insanın ancak düş-gücünden yararlanarak hayal kurabildiği sürece gerçek bir insan olduğuna inanıyorum.

Mina Urgan, Bir Dinozorun Anıları

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Her şey tipik romantik komedi yapısında başlıyor.

KafkaOkur Dergisi, Kafkaokur - Sayı 68

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Solcu Ahmet ve hukukçu Berrin Akarsu aşkı :')
Zamanımızın asıl romantik sevgilisi, sosyal ve tarihi manada, kendini feda edebilme kabiliyetleri olan adamlardır.

Attila İlhan, Kurtlar Sofrası

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
ben mahvoldum dedi ben romantik oldum hiçbir ilaç beni iyileştiremez artık bu yaştan sonra elâleme rezil oldum

Oğuz Atay, Tutunamayanlar

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Kıt kaynaklar için rekabet halinde olma hissi, güçlü motive edici özelliklere sahiptir. Kayıtsız bir sevgilinin ateşi, bir rakibin ortaya çıkmasıyla alevlenir. Bu nedenle, romantik partnerlerin kendisine yeni bir hayranın ilgi duyduğunu açığa vurması (ya da yoksa bile böyle bir şey varmış gibi göstermesi) genellikle stratejik nedenlerle olur.

Robert B. Cialdini, İknanın Psikolojisi

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
İnsanlara göre "aşk" artık modası geçmiş romantik bir kavram olabilir fakat korkarım yine de aşk diye bir şey var ve var olduğundan bu yana tarif edilemez derecede acı verici bir unsura sahip. Bir erkek bir kadından etkileniyor, bir kadın bir erkekten etkileniyor ve birbirlerine yaklaştıkları her adımda ikisi de kendinden bir parçayı yitiriyor; zafer bekledikleri yerde yenilgilerle karşılaşıyorlar.

Karin Boye, Kallokain

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Canını yakmak istemiyorum. Başka kimseyi istemiyorum. Sadece seni düşünüyorum," duraksadı, sesi titriyordu. "Her zaman seni düşünüyorum, Ryen."

Penelope Douglas, Punk 57

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Ek, ek, ek, asla bilemezsin, Ne acı çekersen onu biçersin! Yalnız, Boş, Sahtekar, Utanç, Korku, Gözlerini kapa, görecek bir şey yok burada.

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Kalmasını sağlayamam, Gitmesine de göz yumamam. Cehennem ateşi kalbi bende kalacak, Soğuyana kadar unutmayacağım.

Sanem

Forumhanem
6 Ocak 2023
2,571
710
113
Elli yedi cevapsız arama Göndermediğim elli yedi mektup, Elli yedi dikişle yeniden nefes alır, sonra da lanet olası bir role bürünürüm. Sana ihtiyaç duymadığım elli yedi gün Senden vazgeçtiğim elli yedi an Senden uzaklaştığım elli yedi adım, Seninle dolan elli yedi gece.